Pse duhet të studioni Menaxhimin e Mjedisit dhe Bujqësisë?

“Kërcënimi më i madh për planetin tonë është besimi se dikush tjetër do ta shpëtojë atë”. I duhën njerëz profesionistë, të talentuar dhe të përkushtuar për të dhënë zgjidhje për çështjet më të rëndësishme mjedisore në botë dhe sfidat moderne bujqësore. Në IBC-M ne jemi krenar që po mësojmë një arsimim unik ndërdisiplinor në Kosovë…

Continue Reading

IBC-M nderon partnerët e saj me certifikatat e mirënjohjes

Të premte, më 22 qershor,International Business College Mitrovica organizoi Ditën e Mirënjohjes të IBC-M si pjesë e Javës Ndërkombëtare që u mbajtë në kolegj. Kjo ngjarje mblodhi së bashku donatorët IBC-M si dhe partnerët kombëtarë dhe ndërkombëtarë. Të pranishëm në këtë ngjarje ishin përfaqësues nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, Ministria e Arsimit, Shkencës…

Continue Reading

Për krijimin e obligacioneve të forta për zhvillimin e biznesit me INform (Maqedoni)

Jeta e biznesit ka qenë gjithmonë në lidhje me lidhjet që do të thotë rritje, më shumë mundësi, ide, obligacione, miqësi dhe më shumë biznes. Gjetja e personit ose vendit të duhur për t’u lidhur dhe për të ndarë një ide të përbashkët që do t’ju mundësojë të korrni përfitime më pas të lulëzoni. Ne…

Continue Reading

Lansimi i projektit ‘Krijimi i Qendrave nga Teoria në Praktikë për Inovacion dhe Punësim’, financuar nga Erasmus +

Sot, e martë me 13 shkurt, IBCM dhe partnerët e tij: Universiteti i Prishtinës, Universiteti “Haxhi Zeka”, Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj, Kolegji i Ekonomisë Pejë-Leposaviq, Universiteti i Prizrenit “Ukshin Hoti”, Dhoma e Tregtisë në Kosovë, Shkolla e Menaxhimit Graiciunas (Lituani), Universiteti i Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore (Bullgari), Universiteti i Lubjanës (Sllovenia) dhe…

Continue Reading

IBCM merr fonde nga Komisioni Evropian për vitin akademik (2017/18)

Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovicë (IBCM) ka kënaqësinë të njoftoj se Komisioni Evropian do të mbështesë financiarisht veprimtarinë e IBCM për vitin e ardhshëm akademik 2017-2018! Kjo është një rezultat i punës së jashtëzakonshme dhe me përkushtim të stafit të IBCM të mbështetur nga SPARK dhe me mbështetjen e madhe të studentëve gjatë dy…

Continue Reading

Vizitë Studimore: Studentët e Marketingut dhe Menaxhmentit vizituan Johnson Electric në Nish

Të martën me 25 prill, studentët e IBCM vizituan plantacionin në Nish, të kompanisë multi-milionëshe të elektronikës Johnson Electric. Me të hyra vjetore prej 2.2 miliardë dollar, selia e Johnson Electric është e bazuar në Hong Kong, ndërsa kompania ka zyre në mbarë botën. Është pjesë shumë e rendësishmë e studimeve në IBCM që studentët…

Continue Reading