Lansimi i projektit ‘Krijimi i Qendrave nga Teoria në Praktikë për Inovacion dhe Punësim’, financuar nga Erasmus +

Sot, e martë me 13 shkurt, IBCM dhe partnerët e tij: Universiteti i Prishtinës, Universiteti “Haxhi Zeka”, Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj, Kolegji i Ekonomisë Pejë-Leposaviq, Universiteti i Prizrenit “Ukshin Hoti”, Dhoma e Tregtisë në Kosovë, Shkolla e Menaxhimit Graiciunas (Lituani), Universiteti i Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore (Bullgari), Universiteti i Lubjanës (Sllovenia) dhe…

Continue Reading

IBCM merr fonde nga Komisioni Evropian për vitin akademik (2017/18)

Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovicë (IBCM) ka kënaqësinë të njoftoj se Komisioni Evropian do të mbështesë financiarisht veprimtarinë e IBCM për vitin e ardhshëm akademik 2017-2018! Kjo është një rezultat i punës së jashtëzakonshme dhe me përkushtim të stafit të IBCM të mbështetur nga SPARK dhe me mbështetjen e madhe të studentëve gjatë dy…

Continue Reading

Vizitë Studimore: Studentët e Marketingut dhe Menaxhmentit vizituan Johnson Electric në Nish

Të martën me 25 prill, studentët e IBCM vizituan plantacionin në Nish, të kompanisë multi-milionëshe të elektronikës Johnson Electric. Me të hyra vjetore prej 2.2 miliardë dollar, selia e Johnson Electric është e bazuar në Hong Kong, ndërsa kompania ka zyre në mbarë botën. Është pjesë shumë e rendësishmë e studimeve në IBCM që studentët…

Continue Reading

Vizitë studimore: Studentët e Administratës Publike vizituan Agjencinë Anti-Korrupsion

Të premtën, me 21 Prill 2017, studentët e drejtimit Administratë Publike në IBCM vizituan zyret e Agjencisë Anti-Korrupsionnë Prishtinë. Vizita studimore si këto janë pjesë kyçe studimeve në IBCM. Vizitimi i zyreve punuese dhe takimet me stafin ju ndihmojnë studentëve që të kuptojnë se si konceptet që ata mesojnë në klasë përdoren në botën reale…

Continue Reading

IBCM vazhdon bashkëpunimin me Këshillin Danez për Refugjatë

IBCM ka kënaqësinë të ju njoftoj për vazhdimin dhe forcimin e bashkëpunimit me Këshillin Danez për Refugjatë (DRC) në Mitrovicë. Në tre vitet që prej nënshkrimit të Memorandumit të Mirëkuptimit dhe Bashkëpunimit (1 prill 2014) në mes të IBCM-së dhe DRC-së, të dy organizatat kanë bashkëpunuar në një numër projektesh. Sipas marrëveshjes, DRC gjithashtu lehtëson…

Continue Reading

Klubi i Biznesit të IBCM-së mars 2017: “Menaxhimi i konfliktit në vendin e punës”

Kampusi i IBCM-së në jug | E mërkurë 15 mars 2017 | 16:00 – 17:30 Udhëhequr nga Rinor Qehaja Që nga viti 2014, ne sjellim praktikat tona më të mira ndërkombëtare për komunitetin e biznesit lokal nëpërmjet ngjarjeve serike të “Klubit të biznesit”. Këtë muaj, do të vazhdojmë Klubin e Biznesit me temën “Menaxhimi i…

Continue Reading

“I jam mirënjohëse IBCM për këtë eksperience ndërkombëtare kaq të dobishme dhe të pabesueshme”

IBCM mirpëpret tre studentë të drejtimit International Sales and Marketing të cilët u kthyen nga Danimarka. Rita Vidishiqi, Elvira Muja dhe Bojan Andjelic janë rikthyer nga shkëmbimi studimor ndërkombëtar një-semestral në Danimarkë në institucionin tonë partener University College Lillebaelt. Shkëmbimet studimore si këto, të cilat janë bërë të mundshme përmës fondeve të Erasmus +, janë…

Continue Reading